Avrupa'nın en obez ülkesi belli oldu Avrupa'nın en obez ülkesi belli oldu

Prof. Dr. Cemal Cingi, dünya genelinde artan Covid-19'un yeni varyantı JN.1 hakkında önemli uyarılarda bulundu. Cingi, "Enfeksiyonların arttığı bu dönemde, hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmanın çok önemli olduğunu" vurguladı. DSÖ, sadece koronavirüsün değil aynı zamanda grip, RSV ve çocukluk çağı zatürresinin de artışta olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

Dünya genelinde Covid-19'un yeni varyantlarının vaka sayılarında artışa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cemal Cingi, aynı dönemde mevsimsel grip, RSV gibi diğer virüslerin de arttığını ifade etti. Cingi, viral enfeksiyonlara eşlik eden bakteriyel enfeksiyonların hastalıkların daha ağır seyretmesine neden olabileceğine dikkat çekti.

Bağışıklık sisteminin güçlü olmadığı durumlarda maske kullanımının enfekte olmayı engelleyemeyeceğini belirten Cingi, salgının pik yaptığı dönemlerde sağlık çalışanlarının enfekte olması örneğini verdi. Bu nedenle, enfeksiyonların arttığı dönemlerde bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemli olduğunu vurgulayan Cingi, sağlıklı beslenme ve doğal takviyelerin, özellikle propolisin, bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabileceğini belirtti.