Antalya'da FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen "Makas" operasyonunda, 45 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun detaylarına göre, örgüt üyelerinin finansal yapılanması, dağılmayı önleme stratejisi ve kripto rehber kullanımı gibi konular ortaya çıktı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma, FETÖ'nün güncel yapılanmasına odaklandı. Örgütün, yurt içindeki faaliyetlerini sürdürmek ve yeni eleman temin etmek için finansal bir zincir kurduğu tespit edildi. Operasyon sonrasında örgütün finansal yapılanmasının detayları, dağılmayı önleme stratejisi ve örgüt mensuplarının kripto rehber kullanımı gibi önemli bilgiler ortaya çıktı.

MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

Operasyonun detaylarına göre, örgüt mensupları arasında finansal alışverişlerin gizlilik içerisinde yürütüldüğü, cep telefonları üzerinden irtibat kurmadan örgütsel faaliyetlere devam ettikleri belirlendi. Özellikle örgütsel alışverişlerin işyerlerinde, dükkânlarda veya küçük esnaflarda düzenlendiği ve örgütün bu taktiği sık sık kullandığı tespit edildi.

Ayrıca, örgütün kripto rehber olarak adlandırılan gizli bir rehber oluşturarak üyelerine polis takibinden kurtulma ve gizlilik önlemleri konusunda talimatlar verdiği belirlendi. Bu rehberde, örgüt üyelerine il içinde ikamet etme, dikkat çekmemeye özen gösterme, gizemli bir hava oluşturmama, cep telefonu ve bilgisayarların temizliğine dikkat etme gibi kurallar konuldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü, operasyon sonrasında örgütün finansal yapılanması, dağılmayı önleme stratejisi ve örgüt mensuplarının kripto rehber kullanımı gibi detaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 45 şüphelinin arasında bulunan 12 kişi ise tutuklandı.