Türkiye ile ABD arasında 7-8 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Stratejik Mekanizma toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada, taraflar Gazze'deki çatışmanın sonlandırılması ve insani krizin hızla çözülmesi gerekliliğini vurguladı. Açıklamada, tarafların ulusal güvenliklerini tehdit eden terörizme karşı işbirliğini artırmak amacıyla Terörle Mücadele İstişarelerinin yeniden başlatılacağı ifade edildi.

Ayrıca, savunma sanayi işbirliğini geliştirmek için fırsatların değerlendirileceği ve ekonomik işbirliğini genişletmek için mevcut ikili forumların geliştirileceği belirtildi. Ortak açıklamada, tarafların çatışmanın sonlandırılması ve insani krizin acilen üstesinden gelinmesine yönelik bir yol bulunmasının önemine vurgu yapılarak, terörle mücadelede işbirliğinin artırılmasının yanı sıra savunma sanayi ve ekonomik işbirliğine odaklanma kararı teyit edildi.

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Taraflar (Gazze'de) çatışmanın sona erdirilmesine yönelik bir yol bulunması ve insani krizin derhal üstesinden gelinmesinin önemini vurgulamıştır. Türkiye ve ABD, ulusal güvenliklerini tehdit eden terörizme karşı işbirliğini artırmak amacıyla Terörle Mücadele İstişarelerini yeniden başlatmıştır. Taraflar iki ülkenin savunma sanayi işbirliğini ilerletme fırsatlarını değerlendireceğini duyurmuştur. Taraflar ekonomik işbirliğini genişletmek ve derinleştirmek üzere mevcut ikili forumları geliştirmenin önemini bir kez daha teyit etmiştir."