Türkiye’de en çok tercih edilen otomobiller Türkiye’de en çok tercih edilen otomobiller

Yükseköğretim Kurulu, Erol Özvar’ın başkanlığında Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun’da “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri” toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantıda söz alan Özvar, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri konularında insan yetiştirmek için lisans ve önlisans seviyesinde program açılmasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti ve yeni bölümleri açıkladı.

Özvar, 5 lisans ve 12 önlisans programı açıkladı. Üstelik bunun sadece başlangıç olduğunu ve ilerleyen günlerde bölüm sayısının daha da artırılacağını belirtti. Bir diğer önemli detay ise derslerin çevrim içi ve eş zamanlı olacak olması.

Yapay zeka yaratıcılık testi sonuçlarına göre insan zekasını alt etmeyi başardı. Peki ama yapay zeka insan zekasına göre daha mı yaratıcı?

Özvar tarafından paylaşılan bilgilere göre ilk kez müfredatta yer alacak ve seçilecek dersler, üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından çevrim içi ve eş zamanlı olarak verilecek. YÖK tarafından açıklanan yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Yeni açılacak önlisans bölümleri şunlar;

Yapay Zekâ Operatörlüğü
Büyük Veri Analistliği
Otonom Sistemler Teknikerliği
Dijital Dönüşüm Elektroniği
Robotik ve Yapay Zekâ
Oyun Geliştirme ve Programlama
Bulut Bilişim Operatörlüğü
İmalat Yürütme Sistemleri
Kurumsal Bilişim Uzmanlığı
İnsansız Araç Teknikerliği
Ön-yüz yazılım Geliştirme
Arka-yüz yazılım Geliştirme