TOFAŞ’ın Jeep üreteceği öne sürüldü.

Stellantis'in off-road markası Jeep’in yeni CEO’su Antonio Filosa, ürünlerinin güçlü ancak üretim maliyetlerinin bazı pazarlarda çok yüksek olduğunu söylüyor. CEO’ya göre eğer daha rekabetçi pazarlarda büyümek istiyorsanız, daha düşük bir maliyet tabanına ihtiyacınız var, dedi. Filosa, bu anlamda TOFAŞ’a gözünü dikti.

Stellantis bünyesindeki Jeep halihazırda üç kıtada ve altı ülkede üretim yapıyor. Antonio Filosa’ya göre Stellantis sayesinde Jeep modellerinin kolayca eklenebileceği birçok üretim tesisi halihazırda mevcutta bulunuyor. Filosa, aralarında Türkiye’nin de olduğu Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Güneydoğu Asya’daki seçenekleri şu anda incelediklerini söyledi. Bunun söz konusu pazarlardaki müşteriler için Jeep'e daha fazla erişim sağlayacağı belirtiliyor.

Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması

Bilmeyenler için TOFAŞ, Stellantis'in Türkiye haklarını geçtiğimiz yıl satın almıştı. Anlaşma kapsamında Stellantis çatısı altında yer alan Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot markaları TOFAŞ tarafından dağıtılmasına karar verilmişti.