Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden 8. Yargı Paketi, 43 maddelik içeriğiyle dikkat çekiyor. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde, teklifin ilk 16 maddesi kabul edildi. Bu paketin içeriğinde yer alan önemli değişiklikler arasında Tazminat Komisyonu'nun yetkilerinin genişletilmesi, adli para cezalarında artış yapılması ve emeklilere bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılması öne çıkıyor.

Yeni düzenlemeyle Adalet Bakanlığı'na bağlı Tazminat Komisyonu'nun görevleri genişletilecek. Haksız tutuklama iddiaları ve makul sürede yargılanmama iddiaları için vatandaşlar, önce bu komisyona başvurmak zorunda kalacaklar.

Ayrıca, adli para cezalarında artış öngören düzenleme, hukuki süreçleri de etkileyecek. İtiraz, istinaf ve temyiz başvuru süreleri 2 haftaya indirilerek daha hızlı bir yargı süreci öngörülüyor.

Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu

Emeklileri sevindirecek bir düzenleme de 8. Yargı Paketi içerisinde yer alıyor. Bayram ikramiyesi, önerilen düzenleme ile 3 bin liraya çıkarılacak. Bu adım, emeklilerin maddi konforunu artırmayı hedefliyor.

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin bugün de devam etmesi bekleniyor, paketin tamamının onaylanmasıyla birlikte yargı sistemine dair önemli değişiklikler yürürlüğe girecek.