Eyüpsultan'da 1 kişinin öldüğü ve 4 kişinin yaralandığı trafik kazasında, mağdurlardan birinin kaybolan cep telefonu, sürücünün annesi tarafından bulundu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kaza sonrasında yaralılardan İ.G'nin telefonunun kayıp olması üzerine bir çalışma başlattı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

Yapılan çalışmalar sonucunda, kazaya tanık olan Z.H.T'nin, yaralılardan birine yardım etmek için telefonu aldığı ve daha sonra dalgınlıkla götürdüğü tespit edildi. Ekipler, telefonun sitenin güvenlik görevlileri tarafından muhafaza altına alındığını ve daha sonra başka bir kişi tarafından alındığını belirledi.

Çalışmaların devamında, cep telefonunun 17 yaşındaki sürücü T.C'nin annesi Eylem Tok tarafından alındığı ve A.K'nin kullandığı araca konulduğu ortaya çıktı. Telefon, bu araç tarafından emniyete teslim edildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Hatırlatmak gerekirse, 1 Mart'ta meydana gelen kazada 17 yaşındaki sürücü T.C'nin kullandığı araç, yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Sürücü ve annesi, kazanın ardından kaçarak Mısır ve ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sürücü T.C. ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Zanlıların Türkiye'ye iadeleri için diplomatik ve Interpol yoluyla girişimlerde bulunulmuştu.