İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kartal'da esnaf ziyareti gerçekleştirdiği sırada, ilçe belediye başkan adayı Altınok Öz'e yönelik bir yurttaşın eleştirisiyle karşılaştı. Esnaf ziyaretleri sırasında partililere seslenen bir kişi, Öz'ün önceki belediye başkanlığı dönemini hatırlatarak, Kartal'ın spor kulübü Kartalspor'un durumuyla ilgili iddialarda bulundu.

Yurttaş, "Kartal'a heykelden başka hiçbir şey yapmadı. Kartalspor'u mahvetti, yok etti. Kızına -kendisi heykeltıraş- para kazandırmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Nevşehir'e Kartal Otel açtı. Kartal Belediyesi işçilerini Nevşehir’de çalıştırdı. Kartal halkına zarar ziyandan başka hiçbir şey yapmadı. Siz böyle bir şahsı neden aday çıkardınız, kurban olayım? Ben size oy vermek çok isterdim, sırf bu şahıstan dolayı oy veremeyeceğim" ifadelerini kullanarak, rahatsızlığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendisine ortak arıyor Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendisine ortak arıyor

Akşener ise bu eleştiriye, "Canın sağ olsun" şeklinde karşılık verdi. Ardından, bir seyyar satıcıya uğrayarak adayları için oy istedi. Esnafa hitap ederken, "Maalesef seçimden seçime hatırlanıyoruz" diyen Akşener, uzun süre esnaf gezdiğini ve halkın güvenini kazanmaya çalıştığını vurguladı. Esnafın seçim sürecinde daha fazla hatırlanması gerektiğini ifade eden Akşener, hizmet odaklı siyasetin önemine değindi. Esnafın, "Bana göre oy namustur. Ulu orta söylenmez. Belki benim gönlümde siz varsınız, onu bilemezsiniz" sözleri üzerine Akşener, "Oy, namuslu bir tercihtir. Herkesin kalbindeki tercihi saygıyla karşılarız" diye konuştu.