Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, DEAŞ'ın Türkiye'de eylem planladığını belirterek, örgütün Türkiye'deki faaliyetleri hakkında uyarılarda bulundu. Özdağ, "DEAŞ, 2019’da Türkiye vilayeti programını açıkladı ve karargahını Türkiye’ye taşıdı. Emniyetin, jandarmanın, MİT’in en sık yaptığı DEAŞ operasyonlarıdır" dedi. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki saldırıları stratejik bir denge değişikliği olarak değerlendiren Özdağ, PKK-YPG'nin Türkiye'nin Ortadoğu'dan geriye itilmesi politikasını uygulamaya başladığını belirtti.

İliç'teki maden faciasında yeni gelişme: Acı haber geldi! İliç'teki maden faciasında yeni gelişme: Acı haber geldi!

Ümit Özdağ, konuşmasında şu uyarılarda bulundu: "DEAŞ için temel hedef Suriye ve Irak değildir. Artık DEAŞ, patronu tarafından Türkiye’de karışıklık çıkartmak üzere görevlendirmiştir ve şimdi bunun altyapı çalışmalarını yapıyor. DEAŞ, Türkiye’yi tanıyor, devletin reflekslerini ölçüyor, toplumun içine yerleşiyor, olaylara devlet nasıl refleks verdiğini izliyor. Polis bir olaya ne kadar zamanda müdahale ediyor. Cihatçı selefi sayısını arttırıyor. Yurtdışından Türkiye’ye günde 1.000 ile 1.250 kişi geliyor. DEAŞ’ın Türkiye içerisinde liderleri, lider kadroları var. Hâlâ Suriye’yi, Irak’ı cephe gerisi olarak kullanıyor. Eskiden Türkiye cephe gerisi olarak kullanılırdı. Suriye’de terör eylemleri gerçekleştirdiler ve ne yazık ki onlara bu imkan sağlandı. Tabii bu arada adamlar Türkiye’deki sistemi öğrendiler. Yani Suriye’ye iç savaş başlamadan önce gitmişlerdi. Türkiye’ye ise önceden geldiler ve daha kapsamlı bir yerleşme hazırlık çalışmaya imkanına sahip oldular."

Özdağ, Irak'ın kuzeyindeki saldırıların ötesinde stratejik bir amacın olduğunu belirterek, "Bu taktik olayların ötesinde bir şey var. PKK-YPG ve arkasındaki yapılar Türkiye’nin Ortadoğu’dan geriye itilmesi ve artık çatışmanın Türkiye sınırlarının içerisinde taşınması politikasını uygulamaya başladılar. Bizim muhatabımız burada PKK, YPG değil, bunların arkasındaki ABD ve onun Ortadoğu politikasıdır. ABD, PKK ile YPG karşısında Türkiye’yi tercih edip etmediğinin stratejik tercihini yapmak zorundadır" dedi.