Erkan Yolaç hayatını kaybetti Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Doç. Dr. Sinan Ateş'in, 30 Aralık 2022'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

O iddianamenin detayları ortaya çıktı! 

145 sayfalık iddianamede tetikçi Eray Özyağci ile Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un ortak hareket ederek eylemi gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın ise azmettirici oldukları belirtildi.

Diğer şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın ise iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri belirtildi.

Şüphelilerin tamamının Sinan Ateş'e yönelik eylemde 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan sorumlu oldukları belirtildi.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE KOMİSER!

İddianamenin içeriğinde, Ankara Emniyet Müdürlü'nde komiser olarak görev yapan Mustafa Ensar Aykal'ın, Dç. Dr. Sinan Ateş'in kişisel bilgilerine ulaşıp bu bilgileri cinenayetten sorumlu katil Eray Özyağcı'ya verdiği doğrulandı.