Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

Türkiye ve Yunanistan, Ege Denizi'nde insan kaçakçılığını durdurmak ve deniz güvenliğini artırmak amacıyla ortak devriyelerle işbirliğini güçlendirme kararı aldı. İki ülke arasında yapılan görüşmelerin sonucunda, denizde paralel faaliyetlerden ziyade ortak devriyelerin yapılması kararı alındı. Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides, 19 Ocak'ta Türkiye'yi ziyaret ederek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya geldi. Ta Nea gazetesine göre, bu ziyaretin ardından Türk ve Yunan sahil güvenliği servisleri, insan kaçakçılığını önlemek amacıyla ortak devriyeler düzenleme kararı aldı.

Sosyalist PASOK partisine yakınlığıyla bilinen Ta Nea gazetesine konuşan kaynaklar, Türkiye ve Yunanistan'ın denizdeki faaliyetlerini paralel değil, ortak bir şekilde sürdürme kararı almasının önemine vurgu yaptı. Ortak devriyelerin başlayabilmesi için öncelikle Türkiye'nin insan kaçakçılığı çetelerine karşı bilgi paylaşımında bulunması gerektiğini ifade eden kaynaklar, Türk polisinin Yunan istihbaratı tarafından sağlanan bilgilerle İstanbul ve İzmir'de bazı insan kaçakçısı çetelerini tespit edip çökerttiğini belirtti.

Haberde ayrıca, planın Stylianides'in Türkiye ziyareti sırasında iki ülkenin sahil güvenlik yöneticileri tarafından masaya yatırıldığı ve ortak devriyelerin önümüzdeki süreçte hayata geçirileceği vurgulandı.