California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi California Üniversitesi'nde Filistin'e destek gösterilerine polis müdahalesi

ABD'nin Maryland eyaletinde düzenlenen Amerikan Muhafazakar Birliği Konferansı'nda (CPAC 2024), eski Başkan Donald Trump, sert açıklamalarda bulundu. Trump, 4 yıl önceki uyarılarını hatırlatarak, Joe Biden'ın seçilmesiyle ilgili öngörülerinin gerçekleştiğini iddia etti. "Her konuda haklı çıktık" diyen Trump, ülkenin sınırlarının yok olacağı, orta sınıfın büyük bir kısmının yok edileceği ve şiddetli suçların artacağı konularındaki uyarılarını yineledi.

Trump, Biden'ın tekrar seçilmesi halinde durumun daha da kötüleşeceğini savunarak, demokrasi için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. "Bugün sizin karşınızda sadece geçmişteki ve gelecekteki başkanınız olarak değil, siyasi bir muhalif olarak duruyorum" diyen Trump, Biden yönetimini politik muhalefetin bir parçası olarak nitelendirdi.

Eski başkan, görev süresi boyunca savaş çıkmadığını iddia ederek, İsrail'e saldırı veya Ukrayna'da savaş olmayacağını belirtti. Ayrıca, görev süresince İran'ın iflas ettiğini ve şu an Tahran'ın tekrar zenginleştiğini öne sürdü.