Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Haaretz gazetesindeki yazısında, şu anda iktidarda bulunan Netanyahu koalisyonunu sert bir şekilde eleştirdi. Olmert, "Mesih Koalisyonu" olarak adlandırdığı grup içindeki aşırı sağcı isimlerin Gazze'ye yönelik saldırıları desteklediğini ve bunun sadece bir ilk adım olduğunu iddia etti.

İsrail'i durduracak tek ülke ABD İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Olmert, yazısında, Netanyahu hükümetinde bulunan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich gibi isimlerin Gazze'ye kara saldırı düzenlenmesini savunduklarını belirtti. Ayrıca, bu saldırının sadece Gazze'yi hedef almayacağını, aynı zamanda İsrail ile Mısır arasında imzalanan Camp David Sözleşmesini tehlikeye atacağını ifade etti.

Eski Başbakan, Netanyahu ve koalisyonunun Gazze'ye yönelik saldırılarının Mescid-i Aksa'ya getirilen kısıtlamaların bir parçası olduğunu belirtti. Bu kısıtlamaların Filistinliler arasında büyük bir gerilime yol açabileceğine dikkat çeken Olmert, Netanyahu ve Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya getirilen kısıtlamalarla Filistinlileri kışkırttığını ifade etti.

Yazısında, Gazze'ye yönelik saldırının ötesinde, Netanyahu ve "Mesih Koalisyonu"nun asıl hedefinin Batı Şeria'daki Filistinlileri temizlemek ve Tapınak Dağı'nı (Mescid-i Aksa) Müslümanlardan arındırmak olduğunu belirten Olmert, bu hedefe ulaşmanın ancak büyük bir çatışma ile mümkün olabileceğini ifade etti.