TRT Akademi nedir? 

TRT Akademi, medya ve iletişim profesyonellerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan bir eğitim platformudur. "Yayıncılığın Okulu" misyonuyla yola çıkan TRT Akademi, medya, yayıncılık ve iletişim alanlarında gelişim, değişim ve bilginin ana üssü olma hedefiyle faaliyet göstermektedir.

Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması

Platform, TRT'nin 100 yıla yaklaşan tecrübesini ve bilgi birikimini, medya okulu olma misyonuyla birleştirerek ulusal ve uluslararası alanda nitelikli medya profesyonellerinin yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. TRT Akademi'nin sunduğu eğitim içeriği, video eğitimleri, yüz yüze eğitimler, podcastler, sanal sınıf eğitimleri, kitaplık eğitim serileri, sinema serileri, yayınlar kategorisi ve tecrübe paylaşım webinarları gibi çeşitli formatlarda yer almaktadır.

Eğitimler, medya alanında uzman isimlerle gerçekleştirilmekte olup, katılımcılara geniş bir uygulama sahasında deneyimleme imkanı sunmaktadır. TRT Akademi'nin uluslararası alanda etkin olması ve zaman içinde uluslararası bir merkeze dönüşerek yayıncılık ve iletişim konularında bilginin ve tecrübenin ana üssü olması hedeflenmektedir.