Bakanlık açıkladı! İşte yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı sayısı Bakanlık açıkladı! İşte yurt dışında yaşayan Türk vatandaşı sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde sinyalini verdiği ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın da önümüzdeki günleri işaret ettiği fahiş fiyatlarla mücadele çerçevesinde Ticaret Bakanlığı, bir taslak metin hazırladı. Bu yeni düzenlemelerle fahiş fiyatlarla mücadele edilmesi ve ekonomik istikrarın sağlanması hedefleniyor.

Bakanlık tarafından hazırlanan taslak metinde, para cezalarının ciddi oranda artırılması öngörülüyor. Cezaların üst sınırı 10 kat artırılarak 11 milyon liraya yükseltilecek. Ayrıca, iş yeri kapatma gibi ağır cezalar da taslak metinde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir" demişti. Bu açıklama, hükümetin fahiş fiyatlarla mücadele konusundaki kararlılığını vurguluyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Meslek Kuruluşları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Fırsatçılara, stokçulara, karaborsa zihniyetine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki yakın günlerde yeni düzenlemelerle bu konuda çok daha sıkı şekilde bir çalışma içinde yola devam edeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulunarak düzenlemelerin önemini vurguladı.

Taslak metin hazırlık aşamasında ve düzenlemelerin Meclis'e sunulması bekleniyor. Bu yeni düzenlemelerle fahiş fiyatlarla mücadelede daha etkin ve sıkı bir yaklaşımın benimsenmesi hedefleniyor.