Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

Osmanlı Devleti'nin padişahlarından Sultan 2. Abdulhamid'in torunu Kayıhan Osmanoğlu, TBMM'ye sunulan ve 3 Mart'ı 'Laiklik Günü' ilan etmeyi amaçlayan kanun teklifine tepki gösterdi. CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen'in öncülüğünde Laiklik Meclisi tarafından alınan kararın ardından Meclis'e sunulan teklifi değerlendiren Osmanoğlu, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"Bilmeyenler için hatırlatmak isterim. 3 Mart 1924 yılında 623 yıl Türk Milletine serdarlık yapmış olan ceddim Hanedan-ı Âli Osman, kadın erkek, genç ihtiyar, çoluk çocuk demeden ana yurtlarından sürgün edilmiş, 400 yılı Osmanoğlu ailesinde olmak üzere 1300 yıllık İslam Hilafet makamı ortadan kaldırılmıştır."

Osmanoğlu, açıklamasında Meclis'e çağrıda bulunarak, teklifin geri çekilmesini istedi ve CHP'yi eleştirdi:

"Gazi Meclisimizden arzumuz, bu teklifi görüşmeye dahi gerek görmeden ait olduğu yere emperyalistlerin ülkemizdeki ileri karakolu olan CHP genel merkezine geri göndermeleridir. Saygılarımla."

Kayıhan Osmanoğlu Tweet

Laiklik Meclisi'nin 3 Mart'ı 'Laiklik Günü' ilan etme kararı, laiklik karşıtı uygulamalara tepki olarak ortaya çıkmış, ancak bu karara yönelik eleştirilerin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen tarafından bir kanun teklifi olarak Meclis gündemine taşınmıştı. Öztürkmen, teklifin gerekçesinde laikliğe karşı artan saldırılara dikkat çekmiş ve bu duruma karşı durma çağrısı yapmıştı.