TBMM'de Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç'ın Kürtçe bir şiirden dörtlük okumasının ardından DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay arasında gergin bir diyalog yaşandı. Koçyiğit, mikrofonun kapatılmasına sert tepki gösterirken, Akçay ise "Etnik bölücülük ve ırkçılık" suçlamasında bulundu.

İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın istifa edeceği iddia edildi İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın istifa edeceği iddia edildi

Koçyiğit, Kamaç'ın Kürtçe dörtlüğünün okunmasının ardından yaşanan olayları şu sözlerle anlattı: "Burası Meclis ve bir derdimiz olduğu için söz istiyoruz. Burası konuşma yeri, yan gelip yatma yeri değil. Az önce milletvekilimiz Kürtçe bir dörtlük okudu ve siz onun mikrofonunu kesme talimatı verdiniz. Siz bir Kürt milletvekilisiniz. Kürt'sünüz, ben bir Kürt'üm. Bu ülkede 20 milyon Kürt var. Ve siz bu ülkede 20 milyon Kürt'ün ana dili olan Kürtçe'den bir dörtlük okunmasına tahammül edemiyorsunuz."

Akçay ise Koçyiğit'e sert bir yanıt verdi: "Önce dinlemesini öğreneceksiniz. Sayın başkan Türkiye'de herkes istediği ana diliyle konuşur. TBMM'de Türkçe konuşulmak zorundadır. Bunu bahane ederek burada etnik bölücülük ve ırkçılık yapılamaz. Yaptığınız resmen etnik bölücülük ve ırkçılıktır."