31 Mart seçimleri öncesi Hatay'da adaylık süreci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarıyla gündemde. Özgür Özel, Tv100 yayınında Hatay'daki adaylık tartışmalarına dair önemli bir detayı paylaştı.

Özgür Özel, ünlü oyuncu Mert Fırat'a yapılan anket teklifini şu sözlerle aktardı: "Mert Fırat ile konuştuk, ankete koyalım mı dedik, istemedi. Çok tatlıdır Mert, Hataylı. Mert dedi ki 'Abi 30 günde 28 gün turnem var, ne anketi?' Resmi bir teklif götürmedik ama parti meclis üyemiz veya MYK olur alıp da bize söyleseydi ankete koyacaktık."

Mert Fırat

İYİ Parti’de istifalar devam ediyor! İYİ Parti’de istifalar devam ediyor!

Ayrıca, Haluk Levent'in sürece ilişkin duruşunu da anlatan Özgür Özel, şunları söyledi: "Haluk Levent 'evet' deseydi ankete konulurdu. Haluk Levent meselesini şöyle anlatayım; 60 parti meclis üyemize dedik ki 'Hatay kritik, kafa kafayayız, aday değiştiği takdirde birtakım destekler almamız söz konusu ama ankete koymadan kimseyi atamam, temas ettiğiniz, aklınıza yatan kişilerle görüşün. Onay veren olursa bana bildirin, WhatsApp'tan bana yazın.' dedim, 'Ben ankete koyacağım onları, 1 haftanız kaldı' dedim."