Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni bir karar aldı. Başsavcılık, Garipoğlu'nun otopsi kaydını inceleyecek bilirkişi heyetine yönelik adımları attı. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığından, Cem Garipoğlu'nun otopsi işlemi sırasında çekilen fotoğrafları ve video kayıtlarını talep eden başsavcılık, mezarın açılıp açılmayacağına bu belgelerin ışığında karar verecek.

Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle gündeme gelen ve ardından intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölümü, yeni bir gelişmeyle tekrar gündeme geldi. Baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun daha önce "fethi kabir" ve "DNA eşleştirmesi" taleplerinde bulunduğu bilgisi de bu yeni kararın alınmasına etki etmiş görünüyor. Otopsi görüntülerini inceleyecek olan bilirkişi heyeti, elde edecekleri verilere göre mezarın açılıp açılmayacağına karar verecek.

Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu! Sinan Ateş cinayetini çeteye rapor eden fotoğraf: Kuryeden "görev tamam" pozu!

Bahçeşehir'de bir villada öldürülen Münevver Karabulut'un parçalanmış cesedi, 3 Mart 2009'da Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle Cem Garipoğlu'nu 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Yapılan otopsinin ardından Garipoğlu toprağa verilirken aileden alınan DNA örnekleri de bu kişiyle uyuşmuştu.