Gaziantep'te Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri, Nurdağı ilçesine bağlı Kartal köyü kırsalında kaza kırıma uğradı. Kazada bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk şehit olurken, bir teknisyen yaralandı. Olay, Hatay'dan Gaziantep'e gitmek üzere havalanan helikopterin irtibatının kesilmesi üzerine ortaya çıktı.

Kartal köyü yakınlarına düşen helikopterin enkazını ilk olarak köy sakinleri fark etti. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri, kaza bölgesine ulaştı. Yapılan kontrolde, helikopterde bulunan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'ün şehit olduğu belirlendi. Ayrıca kaza sonucunda bir teknisyenin yaralandığı tespit edildi.

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralı teknisyen, Gaziantep Şehir Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şehit pilotların cenazeleri de aynı hastaneye götürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan elim kaza sonrasında sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, milletin başı sağ olsun dileklerini iletti. Bakan Yerlikaya, olayın detaylarına ilişkin, "Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı helikopterimiz, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır. En son saat 22.49'da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı ali olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.