Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi kapsamında, seçimlere yönelik bazı önemli tarihler ve kurallar halka duyuruldu.

21 Mart Perşembe sabahı başlayacak olan propaganda serbestliği, oy verme gününden önceki gün saat 18.00'de sona erecek. Bu süreçte, güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonuna kadar toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak. Mabetler, okullar, askeri binalar ve diğer kamu hizmeti görülen yerlerde kapalı yer toplantısı yasağı devam edecek.

Siyasi partiler ve bağımsız adaylar, 30 Mart 2024 saat 18.00'e kadar çeşitli propaganda yöntemleriyle halka ulaşabilecekler. Ancak, seçim yasakları çerçevesinde, halkın huzurunu bozacak veya başka bir parti veya adayın toplantısını rahatsız edecek şekilde propaganda yapılamayacak.

Tarihte bugün; 27 Nisan Tarihte bugün; 27 Nisan

Hoparlörle propaganda ise gün batımından sonra ikinci saat sonuna kadar mümkün olacak, ancak başka bir parti veya adayın toplantı saatlerinde bu şekilde propaganda yapılması yasaklanacak.

Seçim büroları, açık ve kapalı yer toplantıları ile taşıtlara kadar, belirtilen tarihe kadar bayrak, afiş ve poster gibi malzemeleri asabilecekler.

Medya hizmet sağlayıcıları ise 29 Mart 2024 Cuma saat 23.59'a kadar siyasi reklam yayınlayabilecekler.

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart Pazar günü tamamlanacak ve seçmenler bu kağıtları yanlarında getirmek zorunda olmayacaklar.

Türkiye, 31 Mart'ta sandık başına gidecek ve seçimlerin sonucu belirlenecek. Bu süreçte tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülerin listeleri de kesinleştirilecek.