Halo sayesinde insanların rüyalarını kontrol edebileceği öne sürüldü. Halo, yapay zeka destekli nöroteknolojik bir cihaz.

Son bir yıl içinde dünya genelinde etkisini artıran yapay zeka, pek çok alanda kendini göstermiş ve günlük hayatın bir parçası olmuştur. Bu gelişmeler arasında, Prophetic şirketinin geliştirdiği giyilebilir yapay zeka destekli nöroteknolojik bir cihaz dikkat çekmektedir. Bu cihaz, iddialara göre insanların rüyalarını kontrol etmelerine olanak tanımaktadır.

Bussiness Insider'ın haberine göre, Halo'nun beyin verileri üzerinde eğitilmiş çok modlu yapay zeka modeli Morpheus-1 üzerinde çalıştığı ve beynin prefrontal korteks bölümünü uyarmak için yazılı komutlar yerine ultrason hologramlarını kullandığı kaydedildi.

Bu sayede, cihaz, kullanıcının en derin uyku aşaması olan "REM" aşamasına ulaştığını algıladığında, beyne sinyaller göndererek rüya görmeyi tetikleyebiliyor.

Lüsid rüyalar, rüya görenin uykuda olduğunun farkına vardığı bir rüya türüdür.

Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı! Gazeteci Sefa Karahasan tutuklandı!

Lüsid rüyada, kullanıcıları sınırlayan tek şeyin hayal gücü olduğu ve olağanüstü ortamlar inşa edip keşfedebilecekleri, rüya karakterleriyle konuşabilecekleri hatta uçabilecekleri belirtildi.