Batı Trakya Türklerinin demokratik hakları için mücadele veren merhum Sadık Ahmet'in hayatının anlatıldığı “Sadık Ahmet” filmi  bugün vizyona girdi.

Batı Trakya Türklerinin efsanevi lideri Sadık Ahmet'in hayatı film oldu. TRT ortak yapımı ile vizyona giren filmin Senaryosunu Mert Dikmen, yönetmenliğini Hakan Yonat yaptı. Dr. Sadık Ahmet’i oyuncu Turgay Aydın canlandırdı.

Oyuncular arasında; Nur Fettahoğlu, Erkan Can, Ozan Akbaba, Renan Bilek, İlker Aksum, Taner Rumeli, Burak Satıbol, Uğur Yücel, Erdal Beşikçioğlu, Suzan Kardeş ve Doğukan Güngör gibi başarılı isimler de yer alıyor.

Devlet Bahçeli’den Türkçülük Günü mesajı! Devlet Bahçeli’den Türkçülük Günü mesajı!

Batı Trakya Türklerine "Türk" dediği için hapse atılan Dr. Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını koruyan Lozan Barış Antlaşması'nın 73. yıl dönümünde henüz 48 yaşındayken şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Batı Trakya'daki Gümülcine vilayetinin Küçük Sirkeli köyünde 1947 yılında dünyaya gelen Dr. Sadık Ahmet, Ankara ve Selanik'teki tıp öğreniminin ardından, yaklaşık 3 yıl Yunan ordusunda zorunlu askerlik görevini yaptı.

1978 yılında ailesinin yanına hekim olarak dönen Sadık Ahmet, 1985'te Batı Trakya'daki hak ihlallerine dikkati çekmek için imza kampanyası başlattı ancak 1988'de kampanya nedeniyle 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ahmet, Batı Trakya Türklerine "Türk" diye hitap ettiği için 1990'da yine hapis cezasına çarptırıldı.

Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını koruyan Lozan Barış Antlaşması'nın 73. yıl dönümünde 24 Temmuz 1995'te henüz 48 yaşındayken şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti.