İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir

Dünya çapında etkili olan Rothschild ailesinin 4. kuşak lideri, İngiltere kökenli iş adamı ve hayırsever Jacob Rothschild, 87 yaşında hayatını kaybetti. Rothschild ailesi, Jacob Rothschild'in cenazesinin aile içi bir törenle gerçekleştirileceğini ve ileri bir tarihte anma töreni düzenleneceğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Jacob Rothschild'in vefatı üzerine sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Netanyahu, "Lord Jacob Rothschild'in vefatı nedeniyle Rothschild ailesine en derin taziyelerimi iletiyorum. 19. yüzyılda Baron Rothschild gelecekteki Yahudi devletinin kuruluşuna vazgeçilmez katkılarda bulundu. 20. ve 21. yüzyılda Lord Jacob Rothschild bu gururlu geleneği sürdürdü. İsrail halkı onu sonsuz şükran ve takdirle anacaktır." ifadelerini kullandı.

Jacob Rothschild, 1936 yılında İngiltere'de doğduktan sonra Eton College ve Oxford Üniversitesi'nde eğitim aldı. Bankacılıkla iş hayatına atılan Rothschild, birçok finans ve varlık yönetim şirketinin kurucusu ve yöneticisi oldu. Aynı zamanda Londra'daki Ulusal Galeri'nin yönetim kurulu başkanlığını da üstlenen Rothschild, İngiltere Parlamentosu üst kanadı Lordlar Kamarası üyeliği yaparak da biliniyordu. Rothschild'in "4. Rothschild Baronu" unvanını oğlu Nathaniel Philip Rothschild devralacak.