AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması AKP’li Tuğrul Türkeş’ten Osman Kavala açıklaması

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, depremin yıl dönümünde Hatay halkı tarafından yapılan protestolara yanıt verdi. Tepkilerin odağındaki CHP'nin adayı ve mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olan Savaş, açıklamasında protestoların acının istismarına dönüştürülmeye çalışıldığını ifade etti.

Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Değerli hemşehrilerim; Bugün on binlerce canımızın matemini tutarken acımızı bilerek ve isteyerek siyasi malzeme haline getirmeye çalışanlara, Hatay’da fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi rant Hatay’dan değerli değildir. Bizim acılarımız da mutluluklarımız da ortak. Ne yaparlarsa yapsınlar ayrışmayacak ve her zaman dayanışmayla ayakta kalacağız."

Hatay'da düzenlenen 'sessiz yürüyüş' sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş protesto edilmiş, halk "Hükümet istifa" ve "Lütfü Savaş istifa" sloganları atmıştı. Savaş, açıklamasında bugün saat 15.00'te Hatay'ın mevcut durumu ve yapılacak çalışmalara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceğini de belirtti.