Sibergöz-32 operasyonlarında son durum! Sibergöz-32 operasyonlarında son durum!

Türkiye genelinde huzur ve güvenliği sağlamaya yönelik operasyonlar kapsamında, Elazığ ve Konya'da eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-37" operasyonlarında, 2 organize suç örgütü çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Elazığ'da Ömer Faruk Bulut'un, Konya'da ise Engin Yolcu'nun liderlik ettiği örgütlerin deşifre edildiğini belirtti.

Elazığ'daki operasyonda 35, Konya'dakinde ise 7 olmak üzere toplamda 42 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda öne çıkan suçlar arasında; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama, mala zarar verme, tehdit, hakaret, uyuşturucu madde imal ve ticareti gibi suçlar bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederken, suç örgütlerini kurarak halkın huzurunu bozanlara göz açtırmayacaklarını vurguladı. Türk adaletinin hiçbir suç örgütüne kaçma şansı tanımayacağını belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin illegal faaliyetlere karşı kararlı bir mücadele yürüttüğünü ifade etti.