İçeriye alınmayan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, alana alınmama sebeplerini sıraladı. İşte Özdağ'ın açıklaması...

Tolga Akalın: “Erdoğan’a partimizi ikinci defa kaptırmayacağız” Tolga Akalın: “Erdoğan’a partimizi ikinci defa kaptırmayacağız”

-2021 sonu ve 2022 başında Zafer Partisi genel başkan yardımcısı ve eski Tarım Bakanlığı müsteşar yardımcısı Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu başkanlığında iki Zafer Partisi heyeti İliç’e madene geldiler. 
-Açıklamalar yaptılar. Tehlikenin büyük olduğuna, Fırat’a siyanür sızması olabileceğine dikkat çektiler. Bu açıklamalardan dolayı haklarında dava açıldı. 
-Haziran 2022’de öngördüğümüz sızma oldu. Ben madenin kapatılması için maden sahasının hemen yanında açıklama yaptım. Maden kapatıldı. Bir süre sonra tekrar açıldı. 
-Dün madende ben yük bir çevre felaketi gerçekleşti. Haberi Isparta’da aldık. Ankara’ya gece 02.00’da geldik. İş güvenliği uzmanı ve Çankaya Belediye Başkan adayımız  Asuman Erkul ile yolda temas ettik. 
-Asuman hanım İliç’te uzman arkadaşlar ile irtibat kurdu. Onlardan durum hakkında bilgi aldıktan sonra OSTİM’de bir mağazayı gece 23.00’de açtırıp özel kıyafet ve maskeler temin etti.  
-Ve birlikte İliç’e geldik. İliç’te madene yaklaşımca “acı badem” kokusu aldık. Siyanür acı badem kokusu yayıyor. Hemen maske ve elbiselerinizi giydik. Ancak kimsede basit bir maske dahi yoktu. 
-Jandarma diğer parti heyetlerini içeri aldığı halde Zafer Partisi heyetini maden bölgesine almadı. Sanırım, dün soruşturmanın selameti açısından “Vali ve üst yöneticiler görevden alınmalı” çağrıma vali “incinmiş” 
-Dışarıdan yayın yaptık. Jandarma albay elbise ve maskelerimizi  provokasyon olarak nitelendirdi. Böylece önlem almanın provokasyon diye nitelendirildiğine şahit olduk. Umarım korumasız görev yapan asker ve sivil görevliler ciddi bir siyanür zehirlenmesine maruz kalmamışlardır
-Çernobil faciasından sonra Karadeniz’de çay radyasyona maruz kalmıştır denilince halk ile alay eden bakanları görmüştük. Sonra Karadeniz bölgemizde binlerce kişi kanser hastası oldu.