Cumhuriyet Halk Partisi, eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genel Başkan Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeye yönelik "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" sözlerine yanıt verdi. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, partinin sert bir tutum değil, akılcı ve cesur bir yaklaşım benimsediğini vurguladı. Günaydın, "CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor" dedi.

Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı Türk Boyları ve Akraba Toplulukları Haberleşme Derneğinden 3 Mayıs mesajı

Günaydın, "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" şeklindeki ifadenin ardından şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten bu yana tüm siyasal partilerle görüşen tek siyasal partidir. Biriyle oturup toplantı yapmak, onu bir görüşmeye davet etmek ya da onun görüşmesine icabet etmek, onunla mücadele etmemek anlamına gelmiyor."

Parti olarak Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayacaklarını vurgulayan Günaydın, şöyle devam etti: "CHP sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor. Herkes lütfen bu tavrımızı çok iyi bilsin. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasal partilerle görüşürüz ancak Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden bir milim sapmayız."

Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin tarihsel olarak diğer siyasi partilerle görüşen bir parti olduğunu belirtti. Ancak, partinin politikalarının değişmeyeceğini ve Cumhuriyet'in değerlerinden taviz verilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.