Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyatlarla mücadele için yeni düzenlemeler Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyatlarla mücadele için yeni düzenlemeler

Eski Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir’in "FETÖ üyeliği" ve "zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı davaya devam etti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Ali Demir ile eski ÖSYM Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen ve avukatları katıldı. Duruşmada esasa ilişkin savunma yapan Demir, "Savcının mütalaasını şaşkınlıkla okudum. Böyle bir mütalaa beni şaşırttı. 2010 yılı eylül ayında ÖSYM'ye geldiğimizde buranın 36 yıllık bir geçmişi vardı. Kişisel ilişkilerle yönetilmekteydi burası. Bir akademisyen olarak sınavların eşitlik içinde olması en hassas olduğum konulardan birisiydi. İlk günümden son günüme kadar bütün önceliğim sınav güvenliğiydi." ifadelerini kullandı.

 

FETÖ SUÇLAMASINI REDDETTİ

"Sınav güvenliğine ilişkin sayısız çalışmam var." diyen Demir şöyle devam etti:
"Hiçbir sınav evrakını imha etmedim. İddianamede, ÖSYM'nin yaptığı tüm sınav sorularının çalındığı söyleniyor. Bu tamamen asılsızdır. Algı operasyonudur. Savcı, benim FETÖ üyeliğimden cezalandırmamı istiyor. Bu korkunç bir iddiadır. Dinlenen tanıklar hiçbir zaman benim FETÖ'cü olduğuma dair beyanda bulunmamıştır. Kaldı ki ben ÖSYM Başkanı olmayı talep etmedim. Ancak ÖSYM üzerinde FETÖ'nün nasıl bir iştahının olduğunu biliyordum. Bu nedenle de sınavlara ilişkin sayısız tedbir aldım. Tüm suçlamaları reddediyorum ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

SANIKLARA SON SÖZLERİ SORULDU

Ömer Pekşen de önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek beraat talebinde bulundu. Duruşmada sanık avukatlarının savunmasının ardından sanıkların son sözleri soruldu. Demir son sözünde, "Atılı asılsız suçlamaları kabul etmiyorum. Beraat talep ediyorum" dedi. Pekşen de, "Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

MAHKEMENİN KARARI

Mahkeme heyeti beyanların ardından kararı açıkladı. Buna göre Ali Demir'e FETÖ üyeliği suçundan beraat kararı verildi. Demir ve Pekşen'e görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası veren mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbiri de kaldırıldı.