Türkiye'nin teknolojik başarılarından biri olan Milli Muharip Uçak KAAN, bugün Mürted Havalimanı'ndan kalkarak tarihi ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen KAAN, bugüne kadar fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi bir dizi kapsamlı testten başarıyla geçerek bu önemli adıma ulaştı.

KAAN'ın özellikleri arasında tasarım ve imalatındaki millilik, 14 metre kanat açıklığı, 6 metre yükseklik ve 21 metre uzunluk bulunuyor. Tek kişilik kokpite sahip olan yerli savaş uçağı, azami 55 bin fit'e kadar çıkabilme kapasitesine sahip. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlük, gövde içi silah taşıma ve elektronik harp kabiliyeti gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor Chery adeta 2. El piyasasıyla yarışıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Muharip Uçak KAAN'ın başarılı uçuş öncesinde gövdesine 1 Mayıs 2023 tarihini yazarak imza atmış ve daha sonra uçağın kokpitinde detaylı bilgi almıştı. Erdoğan, bu önemli projenin gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye'nin savunma sanayisindeki yerini daha da güçlendireceğini ifade etmişti.