Sony, PlayStation 5 için yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu güncelleme, özellikle DualSense kontrolcüsüne odaklanarak oyunculara ses ve mikrofon tarafında daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Güncelleme ile DualSense kontrolcüsündeki hoparlör ve ses sisteminde iyileştirmeler sunulacak. Oyuncuların oyun içindeki sesleri ve sesli sohbetlerdeki konuşmaları daha net duyması hedefleniyor. Ayrıca, kontrolcüdeki mikrofon giriş kalitesi, yeni bir yapay zeka makine öğrenimi modeli sayesinde iyileştirilecek. Bu sayede ortaya çıkan arka plan gürültüsü ve oyun sesi bastırılarak daha iyi bir sesli sohbet deneyimi sağlanacak.

Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması Alfa Romeo markasında “milliyetçilik” tartışması

Ekran paylaşımı sisteminde de iyileştirmeler yapılacak. Bu sayede oyuncular, paylaşım ekranını tam ekran izleyen kişilerle etkileşimde bulunmak için pin ya da emojileri kullanabilecekler. Ayrıca, kullanıcılar ayarlar bölümünden ışık ve parlaklık ayarını kişiselleştirebilecekler. Işığın loş, orta veya parlak olmak üzere üç farklı seçeneği bulunacak.

Sony'nin belirttiğine göre, bu yenilikler ilk olarak beta testçilerine sunulacak. Beta sürümü, Amerika, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa'daki seçili katılımcılara öncelikli olarak sunulacak. Seçilen beta testçilerine e-posta yoluyla bilgi verilecek ve yenilikleri deneme şansına sahip olacaklar.