ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, ÖSYM'nin düzenlediği sınavlarda bu yıl yapay zekanın etkin bir şekilde kullanılacağını belirtti. Ersoy, ÖSYM'nin Genel İstişare ve Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak. Sınavları çok daha verimli ortamlarda gerçekleştirmemize büyük katkı sağlayacak. Yapay zekadan faydalanırken insan faktörünü de göz ardı etmeyeceğiz, makine ile insan dengesini koruyacağız." dedi.

TOFAŞ’tan Jeep hamlesi TOFAŞ’tan Jeep hamlesi

Ersoy, elektronik sınavların (e-sınav) yanı sıra dijital sınavlara geçişin devam edeceğini ve bu sayede tasarruf sağlanacağını, aynı zamanda adaylara sınav sonuçlarını daha hızlı ulaştırma imkanı sunulacağını belirtti. ÖSYM'nin çalışmalarının temelini adayların oluşturduğuna vurgu yapan Ersoy, en verimli ölçme, yerleştirme yapma ve adaylara uygun koşulları oluşturma amacında olduklarını ifade etti.

Başkan Ersoy ayrıca, deprem bölgesindeki adaylar için hassas bir çalışma yürüttüklerini, geçen yılın ardından bu yıl tüm sınav merkezlerinde uygulama yapacaklarını ve özellikle deprem bölgesindeki adayların sorun yaşamaması için önlemler aldıklarını söyledi. Geçen yılın ardından deprem bölgesindeki adaylara, talep etmeleri halinde tercih ettikleri herhangi bir ilde sınava girme imkanı sunduklarını belirtti.

ÖSYM Başkanı, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın (TR-YÖS) da önemine değinerek, bu sınavın Türkiye'nin uluslararası alandaki tanıtımında önemli bir faktör olduğunu ve TR-YÖS'ün Türkiye'de ve uluslararası alanda geçerliliğini artırmayı hedeflediklerini ifade etti.