İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Beklenen Marmara Depremi ve Ekonomik Etkileri" konulu konferansta yaptığı açıklamalarda, Marmara bölgesinde olası bir depremin şiddeti konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Görür, özellikle Kumburgaz Fayı'nın kırılması durumunda 7,4 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini ifade etti.

İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı İlber Ortaylı'nın Ayasofya sözleri tartışma yarattı

1999 yılında yaşanan Marmara Depremi sonrasında yapılan çalışmalarla yetkililere bölgenin yeni bir deprem için hedef haline geldiği uyarısında bulunan Görür, "Marmara'da Adalar fayının boyu 45 kilometre, eğer bu fay kırılırsa, en fazla 7 şiddetinde deprem üretir. Diğeri Yeşilköy açıklarından başlayıp Orta Marmara çukurluğuna kadar gelen 65-70 kilometrelik Kumburgaz fayıdır. Eğer bu fay kırılırsa, minimum 7,2 şiddetinde deprem üretebilir. Bu ikisi birden kırılırsa şiddet 7,4'e kadar çıkar." şeklinde konuştu.

Görür, deprem uyarılarının bir kesim tarafından "felaket tellallığı" olarak değerlendirildiğini ancak depremin doğal bir gerçeklik olduğunu vurgulayarak, herkesin depreme hazırlıklı olması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.