Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelerde KDV'ye zam

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonu kapsamında, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk'in de aralarında olduğu bir grup kişinin, Türkiye'deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi sızdırdığı tespiti üzerine gerçekleştirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan Hamza Turhan Ayberk'in, TV'lerde sabah programlarına katılan ve eski bir kamu personeli olduğu belirlendi. MİT'in yaptığı çalışmalar sonucunda Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi derlediği ortaya çıktı.

Eski bir kamu görevlisi olan Ayberk'in özel dedektiflik faaliyetlerine odaklandığı ve MOSSAD ile temasa geçerek bilgi temin etmek için şahıslardan ekip kurduğu belirlendi. MOSSAD'ın ajanı "Victoria" aracılığıyla Ayberk ile temasa geçtiği ve 2019'da Belgrad'da MOSSAD tarafından eğitim aldığı ortaya çıktı. Ayberk'in MOSSAD tarafından yönlendirilerek gizli haberleşme uygulamaları kullanmaya başladığı ve ödemeleri kripto paralarla aldığı belirlendi.

Özel dedektif Ayberk'in, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulunduğu tespit edildi. Hedeflerinin araçlarına takip cihazı yerleştirdiği ve konumlarını MOSSAD'a anlık olarak aktardığı belirlendi. Ayberk'in, takip ettiği kişileri taciz ettiği ve zaman zaman tehditlerde bulunduğu öğrenildi. Operasyon, Türkiye'nin ulusal güvenliği açısından önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.