İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla MOSSAD'a bilgi sattığı iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon, Türkiye'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik Aralık 2022'de gerçekleştirilen operasyonun devamı niteliğinde.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT tarafından yapılan çalışmalar sonucunda MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiği belirlendi. İsrail istihbarat servisinin, özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümantasyon, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü tespit edildi.

Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu Çorum'da karakol komutanı trafik kazasında şehit oldu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı belirlendi.

MİT, Aralık 2022'de gerçekleştirdiği operasyonla MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik 68 kişiyi yakalamış ve işlem yapmıştı. Şu anki operasyonun soruşturmanın devamı olduğu ve gözaltına alınan şüphelilerin edindikleri bilgileri MOSSAD'a sattığı iddiasıyla suçlandığı belirtiliyor.