Tarihte bugün; 28 Nisan Tarihte bugün; 28 Nisan

Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner tarafından gönderilen bir yazıya göre, özel okullarda düzenlenecek sosyal etkinliklerle ilgili olarak il milli eğitim müdürlükleri uyarıldı. 27 Kasım tarihli bu yazıda, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği hükümleri hatırlatılarak, özel okullarda düzenlenecek etkinliklerin dini ve millî bayram kutlamalarının ülkenin örf, adet ve geleneklerine uygun bir şekilde planlanması gerektiği ifade edildi.

Yazıda, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, şiddet ve zararlı alışkanlıklardan korumak, millî, manevi ve kültürel değerleri yaşatmak ve bu değerleri yeni nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar yapılması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, özel okullarda düzenlenecek etkinliklerin millî kültürü tanıtması, öğrencilere millî kültür değerlerini benimsetmesi ve yüceltmesi gerektiği belirtildi.

Yazının devamında, belirli gün ve haftalar çizelgesinde yer alan içeriklere uygun olarak etkinliklerin yürütülmesi, millî kültür ve değerlerle uyumlu olmayan etkinliklere yer verilmemesi talimatı verildi. İlçe millî eğitim müdürlükleri ve özel okul yönetimlerine, bu konuda bilgilendirme yapmaları ve gerekli hassasiyeti göstermeleri çağrısında bulunuldu.