Tarihte bugün; 28 Nisan Tarihte bugün; 28 Nisan

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın uygulanma süreci hakkında açıklamalarda bulunarak, değişikliklerin 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilk olarak 1'inci, 5'inci ve 9'uncu sınıflarda kademeli olarak başlayacağını belirtti. Bakan Tekin, "Çalışmaların yüzde 80'i bitmiş durumda, önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. Kademeli olarak uygulamaya geçilecek." dedi.

Yeni müfredatın detayları hakkında bilgi veren Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun çalışmalarının sürdüğünü ve müfredat hazırlığı için alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını açıkladı. Bu ekibin yüzde 40'ının akademisyenlerden, geri kalanının ise öğretmenlerden oluştuğunu ifade etti.

Matematik dersinden bazı konuların çıkarıldığına yönelik iddialara da yanıt veren Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun öğrencilerin düzeylerini önemsediğini ve müfredatın çocukların düzeylerine uygun olarak belirleneceğini vurguladı. Müfredatın bilimsel boyutta uzman akademisyenler ve uygulama açısından öğretmenler tarafından değerlendirildiğini belirtti.

Yeni müfredatın tamamlandığında kamuoyuna tanıtılacağını söyleyen Bakan Tekin, değişikliklerin öğrencilerin düzeyine uygun ve etkili bir eğitimi hedeflediğini ifade etti.