Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te görev yapan öğretmenler ve okul yöneticileriyle restoranda düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Burada, son günlerde müfredatla ilgili yaşanan tartışmalara değinen Bakan Tekin, derslerdeki fazla kazanımların sorun yarattığını dile getirdi.

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS başvuruları ne zaman başlayacak?

Bakan Tekin, konuşmasında müfredat çalışmalarında seyreltme yapılacağını belirterek, çocukların yaşlarına uygun olmayan kazanımlarla karşı karşıya kaldığını ve bu nedenle başarısız olduklarını ifade etti. Bu durumun sadece çocukları değil, aynı zamanda öğretmenleri de olumsuz etkilediğini vurguladı.

Bakan Tekin'in sözleri şu şekilde: "Şimdi derslerde kazanım sayımız fazla. Haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor öğretmenlerimiz. Hal böyle olunca öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor. Toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Yani çocuk başarısız oluyor. Çünkü yaşının pedagojik gerekliliğinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz."

Bakan Tekin, çocuklara fazla yüklenmemesi ve öğretmenlerin de en iyi koşullarda öğretebilmesi için zaman verilmesi gerektiğini belirtti. Bu nedenle müfredat çalışmalarında seyreltmenin önemli olduğunu vurguladı.