Amasra Belediyesi'nde yaşanan bir olay, büyük bir yolsuzluk soruşturmasına yol açtı. Birgün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre Belediye avukatının Zonguldak'ta bir davaya katılmak için özel aracını kullandığı ve bu aracın yakıtını belediye depolarından aldığı iddiası, İsimsiz bir ihbar mektubuyla savcılığa taşındı. Soruşturma hızla ilerledi ve belediye başkanı Recai Çakır "zimmet" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

Olayın detaylarına göre, belediye avukatı, 10 Ocak'ta İdare Mahkemesi'nde iki dava için Amasra'dan Zonguldak'a giderken kendi aracını kullandı. Belediyeden araç tahsisi yapılamadığı için avukata, belediye garajından 24 litre mazot verildi. Ancak, bu durum bir ihbar mektubuyla savcılığa iletilerek soruşturma başlatıldı ve hızla ilerledi.

Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın jet hızıyla hazırladığı fezleke, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilerek iddianame haline getirildi. Ardından Bartın Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü belirledi.

Bu gelişmeler üzerine CHP Amasra İlçe Başkanı Akyol, organize bir kötülükle karşı karşıya olduklarını belirterek, ihbarın AKP'nin mutfağında piştiğini iddia etti. Akyol, ihbarı yapan kişinin kimliğini açıklayarak, AKP ile ilişkili olduğunu ve Amasra'da etkin olan bir inşaat firmasında çalıştığını söyledi. Akyol, suçlamaların hızla ve usulsüzce yapıldığını, zimmet suçunun oluşmadığını savundu.

CHP'li yetkililer aynı zamanda, Bartın Milletvekili ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un, kendi seçim bölgesinde "hızlı adalet" vaadini hayata geçirdiğini vurguladılar. Bu durumun dikkate alınması gerektiğini belirttiler.