Cumhur İttifakı'nın MHP'li ortağı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, AKP'yi ağır bir şekilde eleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Vergili'nin, AKP'nin siyasetini rant odaklı olarak nitelendirdiği ve ittifak ortaklarının bu durumu görmeye başladığını ifade ettiği duyuluyor.

Bu sözlerin ardından AKP'ye yakınlığı ile bilinen isimler sosyal medyada tepki gösterdi. AKP'li Furkan Bölükbaşı, görüntüleri paylaşarak "Tek kelimeyle Cumhur İttifakı ruhuna ihanet. MHP'nin de bu sözlerden rahatsız olduğuna adım gibi eminim. Gerekli süreçleri mutlaka yürüteceklerdir." ifadelerini kullandı. İktidara yakın gazeteci Taha Hüseyin Karagöz de "Sayın Bahçeli'nin bu gibi durumlarda tavrının ne olduğunu hepimiz biliyoruz" yorumunu yaptı.

Erdoğan ile Özgür Özel'in yapacağı görüşmenin yeri ve saati belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel'in yapacağı görüşmenin yeri ve saati belli oldu

Karabük'te gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi gerilimin yükseldiği bir ortamda, AKP'nin adayı Özkan Çetinkaya ve mevcut başkan Rafet Vergili'nin rekabeti devam ediyor. Çetinkaya'nın seçim çalışmalarında, "İnşallah 31 Mart’ta buradaki bakımsızlıktan, ilgisizlikten çökmüş bu tozlu yıpranmışlıktan kurtulalım" ifadeleri dikkat çekiyor.