Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde partisinin Seçmen İletişim Merkezi'nin açılışında konuştu. Yıldırım, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak gireceklerini belirterek, bazı yerlerde ittifak olmadığını ifade etti.

Yıldırım, Pazaryeri'nde "kardeşler arasında bir yarışın" olacağını ve MHP'nin belediye başkanlığı için Gökhan Değirmen'le seçime gireceğini dile getirdi. Önceki ittifakın dağıldığını söyleyen Yıldırım, zillet ittifakının dağıldığını ve partiler arasında olumsuz konuşmaların yapıldığını belirtti.

Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak? Erdoğan ve Özel görüşmesinde neler konuşulacak?

Konuşmasında 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişimine değinen Yıldırım, o süreçte AK Parti ile Cumhur İttifakı'nın kurulduğunu ve bu ittifakın ülkenin sigortası olduğunu vurguladı. Diğer ittifaklar gibi masanın etrafında kurulan bir birlik olmadığını belirten Yıldırım, Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz gecesi millet tarafından kurulduğunu ifade etti.

Cumhur İttifakı olarak Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde pazarlık yapmadıklarını hatırlatan Yıldırım, zillet ittifakındaki pazarlıklara karşı olduklarını dile getirdi. Bilecik'in MHP milletvekili olmadığını, ancak MHP'nin Bilecik'te güçlü olduğunu ve partinin bu bölgeye önem verdiğini belirten Yıldırım, MHP'nin belediyelerinin Türkiye'nin en başarılı belediyeleri olduğunu savundu.

Programa MHP Bilecik İl Başkanı Talha Özkan, Merkez İlçe Başkanı Önder Çakır, belediye başkanları ve adayları, partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Açılışın ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan Yıldırım, Kınık köyünde çömlek ustası Salim Yaşar'ın atölyesini ziyaret etti.