İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Adana Ülkü Ocakları'nın, İYİ Parti'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş'i hedef alarak "Adana'da ihanete geçit yok" pankartıyla protesto etmesi, Türkeş ailesinden sert bir tepki aldı. Alparslan Türkeş'in oğlu Kutalmış Türkeş, gelen tehditlere karşı, "Yine bizimle ilgili tehdit yayınladılar. Kimse bir halt yapamaz. Geleceği varsa göreceği de var. Kader kime ölüm yazmışsa ölür gider. Herkes için geçerli. Biz kadere inanıyoruz" şeklinde sert bir açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i hedef alan Kutalmış Türkeş, MHP kanadından gelen benzeri sert tepkilerle karşılaştı. Türkeş, bu noktada, "Sizlerin Türkeş'in evladı olması imkansız, zira Türkeş o.. çocuk yapmadı hiç! Babalarınızı aramaya devam edin" ifadeleriyle gerilimi tırmandırdı. Ancak MHP tarafından yapılan açıklamalarda, Türkeş'in iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yaşanan bu gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kutalmış Türkeş, "O açıklamayı MHP'dekileri muhatap alarak söylemedim. Onlar üstüne alınmışlar. 'Semih' yazmışım diye Semih Yalçın niçin üstüne alınıyor? Ben 'Alparslan Türkeş'in evladıyız' deyip Türkeş'in öz evlatlarına hakaret edenlere söylüyorum. Onlar üstüne alınıp ortaya çıkmaz. Türkeş'i görmemiş 15-20 yaşında çocuklara, talimatla bize hakaret ettiriyorlar. Ben onu kastediyorum. Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Benim de yok. Ama ediyorsan da en azından Türkeş'i bilen bir adam olarak hani bir muhataplığın olur" şeklindeki açıklamalarıyla polemiği sürdürdü.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise Sözcü gazetesine verdiği röportajda, Kutalmış Türkeş'in iddialarını yalanlayarak, "Biz kendisinden uzak durmaya, bulaşmamaya çalışıyoruz. Kastettiği Semih de benim. Yalan söylüyor. Anladığım kadarıyla hukuki bir takibata uğramaktan endişe ederek böyle söylüyor olabilir. Bu olay yeni değil 3-4 yıldır devam ediyor. Bir ara beni mahkemeye de verdi. Bir şey söylüyorsa arkasında durmalı. İnanın Saygı Bey, bizim çocuklar hiçbir şey yapmıyor. Kendisinde ocak, parti takıntısı ve rahatsızlığı var bu arkadaşın. Doğruyu söylemekte fayda var, kendisi bu ortamı yaratıyor" dedi.