Kazakistan’daki sel felaketinin bilançosu artıyor Kazakistan’daki sel felaketinin bilançosu artıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması genişliyor. KKTC'nin tanınmış isimlerinden Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst, sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini gibi suçlamalarla tutuklandı. Bu olayın ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

Eski Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç, elektronik sigara tütünü kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı. Paç'ın 2016-2017 yılları arasında KKTC'de görev yaptığı, Korgeneral rütbesinden emekliye ayrıldığı belirtiliyor. Polis memuru Gizem Dönmez'in ifadesine göre, Paç'ın Lefkoşa Ercan Havalimanı'ndan üç valiz dolusu elektronik sigara tütünü çıkardığı, ancak Ankara Esenboğa Havalimanı'nda tütünlere el konulduğu öğrenildi.

KKTC Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Dürüst çiftinin "sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para temini, sahte belge düzenlenmesini tahrik etme" suçlarından tutuklandığı bildirildi. Bu gelişmeler, KKTC'de geniş çaplı bir yolsuzluk ve suç operasyonunun başlatıldığına işaret ediyor.