Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sosyal medyada yayınlanan videolu bir mesajında Ermeni iddialarını yalanladı ve lafı gediğine koydu.

 Ermeniler bir buçuk milyon Ermeni’nin Osmanlı Devleti tarafından katledildiğini ve kendilerine soykırım yapıldığını iddia ediyor. ABD Başkanı Biden bugün Ermeni Tehciri’nin yıl dönümünde yine “soykırım” kelimesini kullandı.

Halaçoğlu, “bir buçuk milyon Ermeni’nin toplu mezarları nerede?” sorusunu sorduktan sonra “Firavun’un mezarı bile duruyor be yerinde!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun açıklamalarının tamamı şöyle: "Türklere ait toplu mezarlar ortaya çıkıyor da, bir buçuk milyon Ermeni’nin toplu mezarları nerede? Firavun’un mezarı bile duruyor be yerinde!"

TEHCİR KANUNU NEDİR?

Bu kanun, Sevk ve İskan Kanunu, göç kanunu ya da yer değiştirme kanunu olarak da bilinmektedir. Zayıf düşen Osmanlı Devletinin tüm askeri unsurlarının Birinci Dünya Savaşı cephelerinde olmasını fırsat bilen bazı iç unsurlar, dış devletlerinde kışkırtmaları ile isyan, ayaklanma ve karışıklık çıkarma arzusuna girmişlerdir.

Altay Kartalı Osman Batur'un şehadetinin 73.yılı Altay Kartalı Osman Batur'un şehadetinin 73.yılı

Osmanlı Devleti de bu yapılaşmaya engel olmak, Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğine kast edenleri ilgili yörelerden uzak tutmak, isyancıların birleşmesini engellemek maksadı ile Tehcir Kanunu çıkararak bu toplulukları başka güvenli bölgelere aktarmıştır.

Osmanlı Devletinin içinde bulunduğu durumu fırsat bilen bazı kesimler hıyanet ve casusluk politikalarına gittikçe ağırlık vermeye başlamışlardır. Ayrıca buralarda bulunan masum Türk vatandaşlarına zarar vermeye hatta katletmeye kadar ilerlemişlerdir. Bu durumu gören Osmanlı Devleti hem bu oluşumları engellemek hem de vatandaşlarının savaşlardan zarar görmesini engellemek maksadıyla halkı güvenli bölgelere göçmesi için bu kanunu çıkartmıştır.

Göç esnasında tüm güvenlik önlemleri alınmıştır. Göçün güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve vatandaşların güvenli bölgelere sevki için gereken tüm önlemler alınmıştır. Burada devlet, vatandaşlarının Birinci Dünya Savaşının ilgili cephelerinde zarar görmesini önlemeyi hedeflemiştir.