Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partisinin mevcut genel başkanı olduğu dönemde seçim gezilerine katılmayacağını belirterek, "Partimizin genel başkanı varken, önceki genel başkan olarak benim sahaya çıkmam yanlış anlaşılabilir. Genel başkan gölgelenmiş olur" dedi.

Gezi tutuklusu Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yargı sisteminin zayıfladığını, hukukun ayaklar altına alındığını ve adaletin yerle bir edildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamanın, yargı mensuplarının terfi etmelerinin yolunu açtığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'de yargıda çeteleşme olduğunu söyleyen Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın iddialarına da değindi.

Kılıçdaroğlu, siyasette zenginleşmenin mümkün olmadığını ve bu durumun çalma eğiliminde olanları daha saygın hale getirdiğini ifade etti. Türkiye'nin garip bir ülke haline geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Siyaset kin ve nefret üzerine inşa edilemez. Adaylar belirlendi, onların tamamı için başarılar diliyorum. Seçimi kazanıp heyecanla görevlerine başlamalarını yürekten arzuluyorum" şeklinde konuştu.

Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum Uğur Dündar'dan Erdoğan-Özel görüşmesi için dikkat çeken yorum

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, "CHP'den bir kuruş para almadıklarına" ilişkin sözlerini doğrulayan Kılıçdaroğlu, iki parti arasında herhangi bir para alışverişinin olmadığını belirtti.