İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'de düzenlenen "Kafes-34" operasyonunda elebaşılığını Gökhan Kuş'un yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon kapsamında aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonun detaylarına değindi. Çalışmalar sonucunda, Gökhan Kuş liderliğindeki suç örgütünün suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, yağma, tahsilatçılık, tefecilik yaparak haksız menfaat elde ettiği, ikamet kurşunlama olayı gerçekleştirdiği, eğlence mekanlarına baskın düzenlediği, silahlı tehdit, silahla yaralama ve kasten öldürmeye teşebbüs eylemleri gerçekleştirdiği belirlendi.

41 ilde "Narkoçelik-12" operasyonları! 41 ilde "Narkoçelik-12" operasyonları!

Operasyonlar neticesinde 6 ruhsatsız tabanca ve çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu başarılı operasyonun, organize suç örgütlerine karşı kararlı mücadelenin bir göstergesi olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerine teşekkür etti. Operasyonla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü belirtildi.