Gündeme dair Sözcü'ye değerlendirmelerde bulunan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi ve mevcut CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik suçlamalarına yanıt verdi. Erdoğan'ın kendisini ve Özgür Özel'i hedef almasını "Partimizin içini karıştırmak istiyor" şeklinde değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Ama biz kendisini gayet iyi biliyoruz, tanıyoruz. Neyi ne için yaptığını, neyi ne için söylediğini de gayet iyi biliyorum. Bugüne kadar kendisi ile çok karşı karşıya geldik" dedi.

Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

Erdoğan'ın en son partisinin Antalya ilçe adaylarını açıkladığı programda yaptığı "Bay Kemal'i sırtından hançerleyip koltuğundan indirdiler. Özgür efendinin de dikkat etmesi lazım, aynı hançer her an kendi sırtına da inebilir" şeklindeki sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın amacının CHP içinde karışıklık çıkarmak olduğunu savundu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP'nin yerel seçimlerde Bursa, Balıkesir dahil birçok yeni il ve ilçe belediyesi kazanacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Tüm yurtta CHP’li belediyelerin sayısının artacağına inanıyorum. 2019’da Bursa gibi az farkla kaybettiğimiz iller olmuştu. Bu kez o illeri de kazanıp büyükşehir sayısını arttıracağız. 2019’da yapılan yerel seçimlerde umudu nasıl yeşerttiysek, 31 Mart 2024 seçiminde de partimiz ve halkımız gerekeni yapacaktır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu, ekonomik konularda da eleştirilerde bulunarak, Merkez Bankası'nın Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu ancak AKP iktidarı döneminde bu kurumun da yıpratıldığını ifade etti. Özellikle ithal isimlerle yönetim yerine bankayı bilen ve başarılı isimlerin atanması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bu iktidarın bazı başarıları da var, haksızlık yapmamak lazım. Mesela yandaşlara hizmet etme başarısı var" dedi ve hükümetin altyapı projelerinde yandaşlarına kaynak aktardığını öne sürdü.