İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart tarihinde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybetmesine, dört kişinin yaralanmasına sebep olan kazada adı geçen 16 yaşındaki sürücü Timur C., annesi ünlü yazar Eylem Tok tarafından yurt dışına kaçırıldı. Bu olayın toplumda yarattığı infial üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, konuyu Meclis gündemine taşımak üzere soru önergesi hazırladı.

İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Zorlu, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

  • Kazanın yaşandığı 23.30 ile şahısların yurtdışına kaçışı arasında geçen yaklaşık 5 saatlik süre içerisinde, emniyet birimleri çarpan araç sürücüsü Timur C. ile ilgili hangi işlemleri gerçekleştirmiştir?
  • Olayda bir insanın canına mal olan bu kişinin yurt dışına kaçmasına engel olunamamasının sebepleri nelerdir?
  • Kaçan şahsın Türkiye'ye getirilerek yargılanması için hükümet tarafından atılan adımlar ve yapılan girişimler nelerdir?

Zorlu, soru önergesiyle birlikte yaptığı açıklamada, "Siyasi iktidarın adalet düzenini sarsan bu gelişmeler hakkında derhal yanıt verilmesi ve sorumluların hesap vermesi gerekmektedir." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda, toplumun bu tür trajik olaylarda adaletin tecelli etmesini beklediğini ve soru önergesi aracılığıyla bu talepleri Meclis'e taşıdıklarını belirtti.

Soru önergesi ile birlikte olayın detaylarını ve hükümetin konuya yaklaşımını Meclis'in gündemine taşıyan Zorlu, kamuoyu vicdanında yankı uyandıran bu olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.