Karacabey Şeker Fabrikası, 12 Mart 2024 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 58 Milyon 500 bin liraya satıldı. Bu satışa CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk'ten sert tepki geldi.

Hasan Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Sayın Erdoğan, İngiliz şirketlerin ürettiği yapay şekerleri tüketmemizi uygun görüp bu skandal satışa onay vermiş. Pancar üretiminde dünyanın sayılı ülkelerinden olmamıza rağmen dışarıdan şeker ithal ediyoruz." dedi ve ekledi: "Bu ülkenin tüm varlıklarını kendi kazanımınız gibi sattınız, her gün elde kalan varlıklarımızı da satmaya devam ediyorsunuz. Burada sormak istediğim şey şu ki; bu satışlara karar verirken, Bursa halkının Türk milletinin hangi çıkarları aklınızda var?"

Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu Erdoğan ve Biden’ın görüşmesi ertelendi: Neden ertelendiği belli oldu

Ayrıca, Öztürk, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine de değinerek, "TÜİK Dış Ticaret verilerine göre Türkiye, 2022'nin 12 ayında toplam 600 bin ton şeker ithal etmiş. Fabrikalarımızda işlenecek tonlarca pancar üretebilen bir ülkeyken Sayın Erdoğan’ın bu halka, bizlere reva gördüğü şey İngiliz yapay şekeri." ifadelerini kullanarak eleştirilerini sürdürdü. Öztürk, sağlık açısından önceliğin 58 milyon 500 bin lira olmaması gerektiğini vurguladı.