İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde 7 ilde eş zamanlı düzenlenen "Kafes-39" operasyonlarında 7 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 117 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul'da "Budaklar" organize suç örgütü ile birlikte Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya'da faaliyet gösteren toplam 7 suç örgütünün ele başlarının operasyonlar kapsamında ele geçirildiği belirtildi.

14 ilde FETÖ operasyonu 14 ilde FETÖ operasyonu

Operasyonların devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, ele geçirilen örgütlerin suç dosyalarının oldukça kabarık olduğunu ifade etti. Suç örgütlerinin işlediği suçlar arasında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Yağma, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Kasten Yaralama, Ölümle Tehdit, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Tefecilik, Çek ve Senet Tahsilatı, Şantaj, Fuhuşa Teşvik, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı" gibi ciddi suçlar bulunuyor.

Operasyonlar sonucunda 30 ruhsatsız tabanca, 20 tüfek ve çok sayıda senet ile para ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, "Halkımızın huzurunu bozanların her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız." ifadelerini kullandı. Operasyonların suç örgütlerine karşı kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.